..

Åbne Atelier Døre i Viborg

Pressemeddelelse  

Åbne Atelierdøre 2010

83 medlemmer i foreningen Åbne Atelierdøre åbner for 11. gang dørene til atelierer og værksteder i Viborg området for besøgende. Åbne Atelierdøre indledes lørdag den 5. juni med fernisering kl. 13 i Pakhuset ved Fischers Plads. Udstillingen kan ses i Pakhuset fra 5. juni til og med 13. juni i tidsrummet kl. 11-17 lørdag og søndag, i hverdage fra kl. 14-17 og hver kunstner udstiller et eksempel på sin kunst.

Fredag den 11. juni er der Kunstnerfestival og Montmartre stemning på pladsen foran Pakhuset fra kl. 15-18, hvor der vil være muligheder for at møde nogle af de 83 deltagende kunstnere og se eksempler på deres kunst. Som altid vil trioen Doxy Jazz sørge for den rette musikalske stemning og traktørstedet har åbent.

Som noget nyt har bestyrelsen haft professionel assistance til at vælge årets plakatvinder, idet Thorkild N.B. Nielsen fra Galleri NB har deltaget i udvælgelsen.

I år er det skulptøren Carl Skovbjerg Johnsen, som med sin skulptur kommer til at pryde kunstplakaten. Den vindende kunstner bor i Lundgårdsparken 16 i Aulum, men udstiller i Asmild Plantecenter, Randersvej 76 i Viborg.  

Den store weekend – Åbne Atelierdøre er lørdag den 12. og 13. juni fra kl. 11-17.

Sidste år havde 89 kunstnere tilmeldt sig, og i år er interessen for at udstille stadig stærk, for der er 83 deltagere med på listen. Deltagerne fordeler sig på 35 udstillingssteder og de glæder sig alle til at åbne deres døre og lade publikum få en oplevelse af deres kunst. I Pakhuset kan publikum også få information og hjælp til at planlægge ruter til de kunstnere, som de har lyst til at besøge. Den store weekend er den 12. og 13. juni og de besøgende er velkomne fra kl. 11 til 17.

 


Viborg & omegn

 

Plakatvinderne fra 2001 til 2009.